Subscribe Us

header ads

A hír szent, a vélemény szabadTisztelt Olvasóink!

A vácrátóti képviselő-testület 2011. február 17-i ülésén, napirend előtt, az alpolgármester és a polgármester úr is kifogásolta honlapunk létezését, valamint az azon közzétett tartalmakat. Szerkesztőségünk a testületi ülésen elhangzottak közzététele mellett – a hang- és videó anyag megtekinthető a Letöltések menüpontban – nyílt levélben reagál a felvetésekre. Várjuk az Önök észrevételeit is a fórumban illetve e-mailben.


 

„A hír szent, a vélemény szabad”

Nyílt levél


Észrevételek a vácrátóti képviselő-testület ülésén napirend előtt elhangzottakhoz

Tisztelt Alpolgármester és Polgármester Úr!

Köszönjük, hogy érdeklődésükkel megtisztelték honlapunkat. A honlap célja a nyilvánosság tájékoztatása a Vácrátótot érintő eseményekről. A lap készítői igyekeznek friss, valós tényeken alapuló és érdemi információkat szolgáltatni. Ezért járunk a testületi ülésekre, s figyelünk arra, hogy mi történik a településen.

Mostantól igyekszünk minden testületi ülésen jelen lenni, s azokon hang-, illetve videofelvételeket készítve a lakosságot tájékoztatni. Ezt Önök is megtehették volna már korábban is. Nem egy szomszédos településen gyakorlat, hogy a testületi ülés hanganyagát az interneten (a falu hivatalos honlapján!) bárki meghallgathatja. Önök ma is fizetnek egy vállalkozót a falu honlapjának üzemeltetéséért. Miért nem tették meg eddig, hogy a hangfelvételeket kirakják a falu honlapjára?

Jelezzük, hogy a mi munkatársaink ingyen lelkesedésből, a nyilvánosság és a demokrácia védelme érdekében végzik munkájukat.

 

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Sajnálattal értesültünk róla, hogy az Ön családjában konfliktust okozott a honlapon közzétett információ. Munkatársaink saját fülükkel hallották, amikor a testület megszavazta Önnek a tiszteletdíjat. A határozatban nem hangzott el, hogy Ön ezt nem veszi fel. Amint bizonyára Ön előtt is ismert, több mint egy hónapja, január 9-én kértük a jegyzőnőtől az eddigi testületi ülések jegyzőkönyvét. A jegyzőnő válaszra sem méltatott bennünket, pedig a jegyzőkönyv és benne a határozat egyértelműen tisztázná a helyzetet.

Amennyiben tévedtünk volna, természetesen korrigálni fogunk. Azonban amíg a jegyzőnő nem reagál a levelünkre, csak az általunk hallott (többen hallották, s egybehangzóan állítják, hogy nem tévedünk!) információra támaszkodhatunk.

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Figyelmesen végigolvastuk honlapunkat és nem találtunk egyetlen olyan pontot sem, amely az önkormányzatra nézve sértő lenne. Amennyiben jogi útra kívánja terelni az ügyet, állunk elébe. Bízunk benne: az, hogy a lakosok több forrásból is tájékozódhatnak, előreviszi az Ön által is oly gyakran felemlített demokrácia ügyét.

Jelezzük egyúttal azt is, az, hogy Ön és csapata nyerte a választást, nem azt jelenti, hogy mostantól senki nem fogalmazhat meg Önökkel szemben kritikát. A kritika és az eltérő vélemények előre viszik a világot. Amennyiben igényli, szívesen elmeséljük Önnek azt is, hogyan működik az Ön által említett amerikai demokrácia.

Kívánunk Önöknek jó egészséget és sok sikert az önkormányzati munkához!

 

Vácrátót, 2011. február 20.

 

Üdvözlettel:

A vacratot.info szerkesztői

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések