Subscribe Us

header ads

Sződre kell menni lakni?

Botrányos incidens történt a 2011.05.12-i testületi ülésen. A jegyző a csapadékvíz elvezetésről szóló napirendi pont tárgyalása közben, minősíthetetlen és megengedhetetlen módon reagált a vendégként jelenlévő Makovinyi József kérdésére.

 

Amikor Makovinyi úr kétségét fejezte ki az árkok technikai megoldásával kapcsolatban, konkrétan jelezte, hogy szerinte a nem betonnal bélelt árkok hosszabb távon be fognak omlani, s hozzátette, hogy Sződön és több más helyen az árkokat betonnal bélelték. Erre a felvetésre a jegyző a következőképpen reagált: „Sződre kell menni lakni”.

Ezt ott és akkor amikor elhangzott sem a polgármester (aki mint levezető elnök az ülés rendjéért felel!), sem a testület nem tette szóvá, pedig a minimum az lett volna, hogy rendre utasítják a jegyzőt, aki az ő alkalmazottjuk. Ezúton szólítjuk fel a testületet és a polgármestert, hogy határolódjanak el a jegyzőnő kijelentésétől (az elhatárolódás mostanában amúgy is közkeletű a testületi üléseken – a szerk.), és nyilvánosan kérjenek bocsánatot Makovinyi Józseftől!


Egyidejűleg indítsanak etikai vétség miatt vizsgálatot a jegyző ellen! Annál is inkább így kellene tenniük, mert a választási kampány során azzal büszkélkedtek, hogy mind tősgyökeres Vácrátótiak. Akkor tessék kiállni és megvédeni a falu lakosait, amikor a jegyző ilyet enged meg magának! Amennyiben a testület nem teszi meg a szükséges lépéseket, akkor kénytelen leszünk mi jogorvoslatért folyamodni.

A teljes videó megtekinthető itt »

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések