Subscribe Us

header ads

Mérhető-e forintokban a vácrátóti önkormányzat szociális érzékenysége?

 Úgy tűnik, igen. Körülbelül 55 millió forint, ez az a küszöb, amiért képviselő-testület feladja a szociális célú önkormányzati lakásokat. Miután a kilakoltatások megtörténtek, felvetődik a kérdés, jogszerűen járt el az önkormányzat? Jogilag igen, de morálisan helyesen cselekedett-e? Véleményünk szerint nem.

Amint azt korábban honlapunkon olvashatták, a polgármester, a képviselő-testület és a jegyző – azaz falu „politikai elitje˝ – eldöntötte, hogy vége van a szegények felkarolásának, ki kell rakni őket az utcára, majd megoldják maguk a helyzetüket. Vajon azok a családok, akik a havi háromezer forintos lakbért is nehezen tudták kifizetni, de amíg volt szerződésük fizették, tudnak majd találni maguknak lakóhelyet? A választ Önökre bízzuk. De nézzük, miért is van erre szükség, miért kell a szociális hálón újabb lyukat ütni?

Van ugye a szép főtér, tornacsarnok, kultúrház, óvoda, iskola, melyek mind pályázati pénzekből épültek. Ezen beruházásoknak igen nagy szerepe volt a polgármester újraválasztásában. E pályázatoknak azonban van/volt önrésze is, melyet elő kell teremteni, ennek érdekében pedig fel tudunk áldozni egy-két családot, hiszen nem rokonok, különben is, hulljon a férgese, kevesebb elégedetlenkedő lesz! Szerkesztőségünk elment és megkérdezte az ott lakó embereket, milyen alternatíváik vannak, hova tudnak menni. Íme a riport:


Megnéztük a körülményeket, ahol laknak. Borzasztó és kilátástalan, ez tény, de idáig mégis több volt mint a semmi, tető volt a fejük felett és nem fagytak meg télen a gyerekek (bár mint tudjuk az önkormányzat április 16-ig akarta eredetileg kilakoltatni az ott lakókat.) Most már nincs moratórium, el kell menni, jön a végrehajtó – mondják mind a videóban, és látjuk a papírokon amit mutatnak. Az ott lakók arról, hogy ennek az ügynek a faluban milyenek a visszhangjai és mik az önkormányzat közleményei, nem sokat tudnak. Náluk véletlenül éppen nincs hirdetőtábla, internet-hozzáféréssel sem rendelkeznek, így nem tudnak a képviselői fogadóórákról. Így legalább nem zavarják a problémáikkal a képviselőket.

   

 Ugye milyen egyszerű?! Ha nem kell róla beszélni, probléma sincsen! 

Önök tudták, hogy a polgármester nem volt lent a tanyán? Csupán levelezett az ott lakókkal, azt persze tudjuk, hogy a levelezés jól működik, láthattuk már más témában is levelezni a falu vezetőjét. Ami a lényeg: rend lesz itt, kérem! Ha nem, akkor szépen hoznak egy határozatot, és mindenki befogja a száját, vagyis megpróbálják befogni, ha kell, perrel való fenyegetőzésekkel, ahogy ezt honlapunk esetében is megpróbálták. A testület pedig bólogató jános módjára asszisztált ehhez. Elhatárolódni is tudnak, mindazoktól, akik kritikával nézik a munkájukat. Ha meg nem tetszik a rendszer és túl sok a kritika, majd szól a jegyző, aki a törvényesség őre: „Sződre kell menni lakni..."


A kilakoltatás megtörtént, a házak üresek, az értékesítési pályázat kiírása megtörtént, rövid határidővel. Mire e sorok felkerülnek honlapunkra, talán már eredmény is lesz. Kíváncsian várjuk, ki lesz a tulajdonos, vagy másképp is kérdezhetnénk: kinek a rokona lesz az új tulajdonos?

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések