Subscribe Us

header ads

Kamerák kereszttüzében

 A legutóbbi képviselő testületi ülésen (2011. december) részt vevők szokatlan dologra lehettek figyelmesek, két kamera is jelen volt(!) és rögzítette (az egyik biztosan, a másik helyszíni tudósítónk szerint, kétes) a falu életét alapvetően befolyásoló ülést. Azt, hogy melyik kamera működött biztosan és melyik nem azt a kedves olvasó fantáziájára bízzuk.


Maga az ülés ismét maratoni hosszúságúra sikeredett. A polgármester úr szépen cizellált barokkos körmondatai csak követték egymást, és a képviselők figyelme is egyre inkább lankadt.

De térjünk csak vissza a kamerára egy picit. Nem tudom emlékeznek-e a kedves olvasók, hogy szerkesztőségünk tett már fel kérdést kamerával kapcsolatban, igaz még régebben a képviselőknek s a polgármesternek. A választ a 2011.05.12-i jegyzőkönyvben találhatjuk meg:

„9. kérdés: Miért nem készít az Önkormányzat video felvételt a testületi ülésekről? Ez már Őrbottyánban is működik?

Válasz: Ennek anyagi okai vannak, ez több 100.000,-Ft-ba kerülne az Önkormányzatnak. Ha hang és képfelvétel készülne a testületi ülésekről, akkor médiatárat kellene létrehozni, aminek igen komoly háttere van, nagy munka és nagy költség. Erre a feladatra az Önkormányzat nem képes, erre külön szakembert kellene alkalmazni, amire jelen pillanatban nincs anyagi forrás.” Az alábbi weboldalon a fentieket tartalmazó jegyzőkönyvet olvashatják

E korábbi válasz alapján akkor fellélegezhetünk, hiszen vége a nehéz időknek, itt van már a Kánaán, a falunak még sincsenek financiális problémái, mint ahogy az a testületi ülésen elhangzott! Hiszen van pénz médiatárra, és a hang és képanyag felvételére, üzemeltetésre! Bár az ülésen szóba került a konyha 10 milliió forintos hiánya, de ha van kamera biztosan mi hallottuk félre, reméljük, hamarosan felkerül a községi honlapra a videó és minden lakos kellő mennyiségű pattogatott kukorica mellett élvezheti a csütörtöki testületi ülést, és a következőket is. (Amennyiben ez mégsem valósulna meg, mi azért közvetítünk tovább legjobb tehetségünk és képességeink szerint)

Kalotay Kristóf

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések