Subscribe Us

header ads

Csapadékvíz-elvezetés Vácrátóton + videó

 Községünk megnyerte a KMOP-3-3-1/B számú pályázatot, amely 78.322.500 Ft (90%) támogatást jelent. A teljes beruházás értéke 87.025.000 Ft, amely a Szabadság út – Csokonai utca – Kossuth utca – Ságvári utca – Patak utca vízelvezetését foglalja magában.

Már a megfelelő kivitelező kiválasztását is kísérte némi nehézség, a Penta Kft.  ugyanis visszamondta a megbízást (csak nem azért mert ikább Szadán csinálta meg a vízelvezetést?).
A kivitelezés során egyre több nehézség jött elő: nem az előre eltervezett telken vezetik a Sződrákos-patakba a vizet; nem a rajzon szereplő elvezetést valósították meg; az árkok kiemelésénél a lakásokba bevezetett ivóvíz csövek kerültek a felszinre, ahol  fennáll a fagyásveszély; és a csatornavezetékek is akadályozták a szakszerű kivitelezést. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a rajz még a csatornázás előtti időszakban készült, nem számolva a csatornával.
Az ivóvíz azonban már régen megvan. Aki vagy akik elfogadták a kivitelezési rajzot, biztos, hogy szakmai tudásuk legjavát adták? A választ a Kedves Olvasókra bízom.
Nagyon jó, hogy fejlődik a falu (templom, főtér, iskola, sportcsarnok, kulturház stb.), de megkérdezem a Kedves Olvasót, hogy érdemes volt-e ennyi pénzt elkölteni erre a beruházásra? A víz eddig is lefolyt, szerintem most sem lett jobb a vízelvezetés. A kivitelezési hibákról csak annyit: van bőven, de várjuk meg a teljes átadást.

A témával kapcsolatban a január 23-i testületi ülésen a Csokonai utca lakói is elmondták észrevételeiket melyet vágatlanul itt megtekinthetnek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések