Subscribe Us

header ads

A nyilvánosság megint nem működik, pedig kötelező lenne, ehhez sajnos nem lehet hozzászokni

November végén a testület módosította a polgármester kérésére a jogállását. Ennek egyszerű oka volt, Garamszegi Géza nyugdíjba ment. A főállású polgármesterből társadalmi megbízatású lett. Aki esetleg nem tudná, ez a következőt jelenti: A polgármester főállású megbízatása megszűnik, azaz mostantól nem fizetést kap mint munkavállaló, hanem tiszteletdíjat.

Természetesen a nyugdíjast megillető nyugellátás mellett. Sajnos azonban a hivatal a mai napig nem hozta nyilvánosságra sem a nyugdíjazáshoz kapcsolódó esetleges jutalom vagy egyéb jogcímen kifizetett összeget, sem a polgármesternek mostantól fizetendő tiszteletdíjat. Ugyancsak nem tudjuk, hogy az egyéb térítésekben és juttatásokban, mint például költségtérítés vagy szolgálati mobiltelefon történt-e változás.

Ezek nyilvános adatok, melyek már a Vácrátóti Hírmondó legutolsó számába belekerülhettek volna. Sajnos csak volna, mert ilyen információt sem az újságban sem az önkormányzat honlapján nem találhattunk. A honlapon az utolsó fellelhető jegyzőkönyv a 2011.08.25-i. Azóta sok egyéb olyan kérdést is tárgyalt a testület melyről esetleg érdemes lenne az érdeklődőket tisztességesen XXI. századi módon tájékoztatni. Kérjük Önöket, vegyenek részt játékunkban (közvélemény kutatásunkban, ami természetesen nem reprezentatív), s tippeljék meg, hogy Önök szerint mennyi a polgármester fizetése. Amennyiben megtudjuk a pontos számokat, azokat is közölni fogjuk Önökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések