Subscribe Us

header ads

Hogyan fogadtassuk el a napirendet - polgármesteri ügyeskedések

 A 2012.04.26-i testületi ülés kezdése több szempontból is a megszokottól eltérő módon indult. A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a jegyző nem nem lesz jelen, mert beteg. De ő utánanézett (gondos ember!), hogy így is szabályos az ülés legfeljebb azokat a pontokat nem tárgyalják, ahol a jegyző az előterjesztő. Rögtön jelezte is, hogy a 9. és 10. pontot levenni javasolja a napirendről. Hopp itt valami nem stimmel, mert a 10. pontnak az előterjesztője a polgármester, és a konyháról szólna, de kicsire nem adunk.

Ezt követően szavaztak a nyílt ülés napirendjéről a képviselők. El is fogadták, ahogy kell, jó katona módjára, még csak kérdés sem volt. Majd az ülést vezető polgármester belesuttogta a tanácsterem levegőjébe, hogy a nyílt ülést követően zárt ülést kíván elrendelni, a konyhához kapcsolódó személyi kérdésben.
Vajon mi lehet a téma, csak nem az ellenszegülő konyhavezető eltávolítása? Reméljük hamarosan megtudjuk.
 A kérdésre, hogy ki támogatja a napirendet, csak a "jó katonák" (Csonka Ferencné és Papp István, persze a polgármester mellett) csapták a magasba azonnal a kezüket. Úgy tűnt Horváth képviselő úr vonakodik, vagy csak elbambult?
De ilyenkor egy "jó" polgármester azonnal felveszi a szigorú tekintetét, mintha mi sem történt volna, megismétli a kérdést, és a képviselő úr már tudja is, hogy mi a dolga, kéz a magasban, meg is van a szükséges többség 4:2. Gratulálunk fényes győzelem volt.
Itt szeretném megjegyezni, hogy a két nemmel szavazó képviselő Forgonyné Wildmann Erika és Monori Szilárd tartották magukat a korábbi kijelentésükhöz, és most úgy tűnik a fair play szellemében kívánnak játszani. Polgármesterünket ismerve, nem lesz könnyü dolguk a következő két évben, ha szembe akarnak menni a központi akarattal.
Az eseményekről készült videót itt tekinthetik meg.

        

A tényeket összefoglalta:
Kalotay Balázs

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések