Subscribe Us

header ads

Megint a nyilvánosság megkerülésével próbálkozott a polgármester, vajon meddig asszisztálnak még ehhez a képviselők?

 Úgy tűnik, a konyha története folytatódik.


Csütörtökön a testületi ülésen, amikor a polgármester elsuttogta, hogy zárt ülésen kíván tárgyalni a konyha ügyében, akkor személyi kérdésre hivatkozva kérte a zárt ülést. Mint korábbi cikkünkben jeleztük, már ezt is csak vonakodva (Horváth Mátyás csak egy szigorú pillantás hatására) szavazták meg 4:2 arányban a zárt ülést.

Pénteken helyszíni tudósítónk a polgármesteri hivatalban kikérte a zárt ülés határozatát, melyet a mellékelt dokumentumban olvashatnak. Ebből kiderül, hogy a testület saját korábbi – a nyilvánosság előtt hozott - döntésével szembemenve, nem várta meg az újabb szakértői véleményt, hanem feltehetően a polgármester nyomására ismét szavaztak a kiszervezés ügyében. A döntés, hogy nem támogatják a polgármester elképzelését, felér egy bizalmi szavazással. A polgármesternek ilyen helyzetben el kellene gondolkodnia, hogy hogyan tovább!
Felháborító, hogy a testület egyes tagjai továbbra is cinkos módon támogatják a polgármestert, abban, hogy a nyilvánosság elől elbújva egyeztessenek ilyen fajsúlyos kérdésben. A konyha ügyét, ha nem személyi kérdésről van szó, igenis nyilvánosan kell tárgyalni!

Mivel a határozatból nem derül ki, csak gyanítható, hogy a zárt ülésen személyi kérdések nem kerültek szóba, feltételezhető, hogy a polgármester a napirendi pont előterjesztésekor félrevezette a jelenlévőket.
Ezek az emberek kivétel nélkül azzal büszkélkedtek a választások idején, hogy ők mind idejártak iskolába itt élnek születésük óta. Hol van most ez a szoros kötődés a helyi értékekhez, amikor arról döntenek, hogy mit és mennyit egyenek a gyerekek az óvodában és az iskolában? Már nem számít, hogy ki mennyire vácrátóti?
A vacratot.info ezúton ajánlja fel minden képviselőknek, hogy tájékoztassák a lakosságot a véleményükről, s arról, hogy miért szavaztak igennel vagy nemmel. A választóknak egy ilyen fontos kérdésben joguk van ismerni a képviselők véleményét!

Egyúttal gondolkozzanak el a tisztelt képviselők azon is, hogy hogyan lehetne a polgármester konyha ügyben folytatott ámokfutását megfékezni. Csak ők tudják ezt leállítani. Vajon mi vagy ki motiválja a falu első emberét, hogy mindenáron a konyha kiszervezését akarja elérni?
Várjuk a választ!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések