Subscribe Us

header ads

Újra terítéken a konyha, avagy mit főzött ki a polgármester


Mint bizonyára Önök is tudják a képviselő testület e témában született utolsó határozata szerint a konyha kiszervezése elindult.

Azért írjuk, hogy utolsó, mert korábban zárt ülés keretében ezzel ellentétesen döntöttek a képviselők. Most csütörtökön már a beérkezett ajánlatokat fogják tárgyalni. Kíváncsian várjuk ezekből az ajánlatokból hányat fog a hivatal publikálni a honlapján. Ezt ugye illő volna megtenni, hogy a lakosság első kézből értesülhessen a hogyan továbbról. Hogy miért írjuk azt hogy érdekes az időzítés?
Önök talán még nem tudják, de civilek egy csoportja úgy döntött, hogy nem hagyja ennyiben a konyha ügyét, s népszavazáson kívánja a kérdést eldöntetni.

Azt gondoljuk, hogy egy ilyen súlyos ennyi lakost érintő kérdés valóban olyan melyet a lakosoknak kell eldöntenie, főleg akkor, ha a képviselők, amikor megszavazták, csak 4:3 arányban szavaztak a kiszervezés mellett. Nem mellesleg a szociális bizottság minden képviselő tagja a kiszervezés ellen szavazott!

A népszavazásra visszatérve, a benyújtott aláírásgyűjtő ív hitelesítését a jegyző megtagadta. Az indoklásról, melyet a www.vacratot.hu oldalon a helyi választási iroda közleményeként olvashatnak) több helyen is konzultáltunk, s mindenhonnan azt a visszajelzést kaptuk, hogy fellebbezzünk mert, amit leadtunk arról lehet szavazni.

A mai napon a népszavazást kezdeményező civil csoport két képviselője megpróbálta benyújtani a fellebbezést, a jegyző azonban arra hivatkozva, hogy zárva van a hivatal (nincs iktatás) nem vette át a beadványt. Természetesen még a hivatalos határidő lejárta előtt, be fogjuk nyújtani, Képviselőink elmondása szerint a polgármester nagyon idegesnek tűnt a benyújtott kifogás láttán.

Majd láss csodát, néhány órán belül megjelent a hivatalos honlapon mind a bizottsági mind a testületi ülésre szóló meghívó, miközben zárva a hivatal, mellesleg a meghívók dátuma 2012.06.27.

Hát ezek az élet nagy összefüggései.

Kérdéseink ezek után:


Vajon miért csak, most került fel a meghívó a honlapra?
Ugye nem az a célja a polgármesternek, hogy még a népszavazás előtt kész tények elé állítson mindenkit?
Vajon milyen folyamat következik most? (hogyan fognak dönteni?)
Mik lesznek a döntési szempontok?
Ki fogja a pályázókat meghallgatni?
Hogyan fognak rangsorolni?
Megint lesz egy kis ötletelés a testületin, aztán a szokásos ad-hoc módon dúrr-bele?
Hány évre akarnak szerződni?


Reméljük kérdéseink segítenek a képviselőknek átgondolni, hogy mibe is rángatják bele őket sokadszor, s bölcsebb lesznek mint azok akik ezeket az üléseket előkészítik!
Csütörtökön meglátjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések