Subscribe Us

header ads

Vácrátóton megszűnik az önkormányzati konyha

 Az önkormányzat saját korábbi döntéseinek ellentmondva a konyha kiszervezése mellett döntött.


A 2012.05.31-én tartott testületi ülésen ismét tárgyalta a testület a konyha kérdését. A napirendre vétel azért is érdekes, mert korábban zárt ülésen a testület már döntött ebben a kérdésben és nem engedélyezte ezt a lépést.

Ennek ellenére, a csütörtöki ülésen a belső ellenőri vizsgálat ismertetését követően a testület 4:3 arányban a kiszervezés mellett döntött.

Külön meg kell említenünk azt a három képviselőt, akik a polgármesteri ámokfutással szembe menve bátran vállalták véleményüket és nemmel szavaztak. Horváth Mátyás, Monori Szilárd, Wildmann Erika. Ők mindhárman a szociális bizottság tagjai.

Vajon miért nem lehetett egyéb megoldásokban gondolkodni? Miért nincs hosszú távú tervezés és átgondolt stratégia egy ilyen súlyos döntés mögött. Vagy lehet, hogy van, csak a háttér információk hiányoznak?

Még mindig nem tudjuk, mik a valódi okai annak, hogy a polgármester minden korábbi döntéssel szembe menve (volt olyan döntés is, mely szerint új független szakmai vizsgálatra van szükség) ennyire erőlteti a kiszervezést.

Felhívjuk a figyelmet, hogy korábban maga a polgármester mondta, hogy ha egy külső vállalkozó fogja szállítani az ebédet, akkor is rá kell majd fizetnie a hivatalnak. A polgármester akkori becslése szerint 4,5 millió Forintot. A mostani ülésen elhangzott, hogy a konyha vesztesége 2011-ben 5 millió forint volt. Persze 2012-re már 11 milliós veszteséget kalkuláltak, de hogy miből, vagy miért? Nem tudjuk. Ezek ugye csak becslések.

Ha azonban a tényekből indulunk ki, akkor a tavalyi veszteség és a várhatóan a külsős cégnek fizetendő támogatás között mindössze fél millió forint különbség van egy év alatt. Ez a pénz tényleg megéri, hogy megszűnjön a faluban több állás?

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések