Subscribe Us

header ads

Fusizgat a vácrátóti jegyző?

Szerkesztőségünk a napokban Csörög község testületi üléseiről készült jegyzőkönyvekben egy ismerős nevet fedezett fel. A vácrátóti testület szerint köztiszteletben álló, munkáját kifogástalanul végző jegyzőnk Matyó Anikó úgy tűnik a Vácrátóton betöltött aljegyző fizetése mellé (amit a mai napig nem tudtunk meg, hogy mekkora összeg, nem szorzószámokra vagyunk kíváncsiak! Polgármesterünk költségtérítése is olyan mértékű lehet amit szégyelnek közzétenni hiszen azt is titok övezi.) fusizni kényszerül, nagy valószínűséggel nem társadalmi munkában megbízott jegyzőként Csörögben!

Mi már meg sem lepődünk, hogy a vácrátóti mutyivilágban erről nem tájékoztatták a nyilvánosságot. Pedig a törvény így szól:

Vezető megbízatású köztisztviselő

Vezetői megbízatású köztisztviselő esetében a szolgálat teljességének megőrzéséhez fűződő érdek fokozottabban jelentkezik, ezért a törvényalkotó általános érvénnyel tiltja meg a munkavégzéssel járó egyéb jogviszony létesítését. Megtartja ugyanakkor azokat a kivételeket, amelyeket már a tilalmi szabály alóli mentességként ismert el a köztisztviselő esetében is.
Emiatt jegyző másik önkormányzatnál jegyzői feladatot csak másik jegyző helyettesítése céljából - az érintett képviselő-testületek megállapodása alapján - láthat el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések