Subscribe Us

header ads

Néhány szó a Faceebookról


Kedves mindenki, amit valaki feltesz a Facebookra, az ott van. Ott is marad. Ha még be is jelöli a képen látható személyeket akkor pedig biztos, hogy az ismerősének az ismerőse is látni fogja fényképet az interneten, mint ahogy most is történt! Ha letörli, akkor is, ugyanis eleve legalább két szerverre kerül föl, majd ezeket havonta lementik (archiválják). Továbbá, ha úgy van beállítva a fiók, hogy bárki láthatja, nemcsak ismerős, akkor ne csodálkozzon, hogy kering a világ pókhálóján össze-vissza! Tessék rendesen beállítani, vagy csak olyan képeket, adatokat feltölteni, amit akár 15-20-30 év múlva is vállalni tudja az, aki közzé teszi!

Itt hívom fel a figyelmet, hogy nagyon sok munkáltató, mielőtt alkalmazná a jelöltjét, megnézi annak Facebook, és egyéb közösségi oldalát.

Úgyhogy bátran lehet fenyegetőzni, felháborodni, trágárságokat írni, megmarad!

Hogy miért is írom ezt a cikket?

Forgony Anna felháborodott ezen a jeles oldalon, hogy mások is olvassák bejegyzéseit, fényképeit, nem csak ismerősei. Szeretném ezen a fórumon is megkérdezni, hogy min?

Persze, mint azt kedves hozzászólója megjegyezte, rendezhet egy lány szülinapi bulit édesanyja 50. szülinapjára. Nincs ezzel semmi baj. A baj avval van, hogy az általam kért adatokból nem derült ki, hogy erre a bulira kérték a Gárdonyi Gáza Művelődési ház használatát! Természetesen azt is megértem, hogy ezt ingyen, pénz nélkül megteheti. De mivel a ház nem Forgonyné Wildmann Erika tulajdona, Ő ott csak mint vezető dolgozik ½ állásban, ezt kérni kellett volna. Úgy, ahogy mások is kérték. Annak idején például a Vácrátóti Nagycsaládosok Egyesülete, vagy most a Létrafok Egyesület, meg a Nyugdíjasok, és még sorolhatnám.

Ez a legnagyobb baj itt, kicsi falunkban, hogy csak azoknak kell betartani a szabályokat, akik nem az Önkormányzattal vannak! Se az önkormányzatnak, se a képviselőknek, sem barátaiknak nem kötelező!

Azért kellett (a polgármester állításával szemben nem egy) 3 rendeletet is visszavonni, mert nem felelt meg a törvényi előírásoknak. Egy cél volt. Minket elhallgattatni, és tovább űzni kisded játékaikat, amit ráadásul (Forgony Annára hivatkozom, a Facebookon írta) hatalomnak tartanak, nem szolgálatnak.

Tényleg ilyen kiskirályokat akar a falu többsége? Vagy végre befejeződik Vácrátóton is az 50-es évek világa? Legyen végre rend, és felejtsék el a „gyüttmentezést”! Akkor talán előbbre léphetünk, mind a fejekben, mind gazdaságilag!

Ruzicska Judit

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések