Subscribe Us

header ads

Mester és tanítványa

 A legutóbbi testületi ülésen Matyi képviselő az egyebekben spontánnak látszó, ám de jól előkészített témát vezetett elő. A „Matyi képviselő” megszólítás talán némi magyarázatot igényel ugyanis hirtelen tegeződni kezdtünk azon a testületi ülésen, amin legutóbb ott voltam, hangos „szia Balázs” köszöntéssel üdvözölt, így gondolom őt sem fogja zavarni, ha mostantól Matyinak szólítom.

Az egész napirendi pont kicsit időutazás jellegű volt. A téma a vacratot.info méltatlan viselkedése. A főnök a szokott módon osztotta az észt, és a maga szokott módján perrel fenyegetett minket. Szinte mindenért.
Mint megtudtuk helyreigazítások sorozata vár ránk, mert, amit művelünk az egyszerűen felháborító. Belegázolunk a képviselő hölgyek és urak becsületébe, persze a polgármesterébe és az aljegyzőébe is. A szép ebben az, hogy a képviselőket ismét nem zavartát a részletek. Ők a nagy egészre lőttek. Matyi az elsőszámú utódjelölt ifjú padavan módjára osztotta az észt. Gyanítom , ha lenne lehetősége büntetésből még a nevünket is kis betűkkel írná, mint szegény Nemecsek Ernőét a Pál utcai fiúkban.


Kedves Matyi!

Gondolkozz és próbáld meg a dolgokat kicsit messzebbről nézni. Ha valóban polgármesteri ambicióid vannak, nem árt, ha a dolgokat tudod mások szemével is látni. Biztos, hogy miden kritika, amit leírtunk csak a mi – általatok képzelt - elvakultságunk miatt van? Csak egy egyszerű példa a konyha kiszervezése.
Te, aki bankban dolgozol, bizonyára tudod, hogy milyen egy szabályos pályázat! Az a minimum, hogy vannak értékelési szempontok! Itt nem voltak. Ez senkit nem zavart, téged sem! Miért?
Ezekre a kérdésekre soha nem kapunk választ! Sajnos az elmúlt években Téged sem zavartak a hiányzó válaszok!

Tisztelt képviselők!

A spontán tűnő ( az aljegyző papírról olvasta!) határozat amit egyhangúlag elfogadtatok egy vicc. Azonban benneteket minősít. Tényleg úgy gondoljátok, hogy  minden csak úgy jó, ahogy ti csináljátok? Nem lenne érdemes megfontolni a mások véleményét is? Miért gondoljátok, hogy az aljegyző aki sokadik komoly szakmai hibáját követi el, jól végzi a dolgát? Miért nem akartok a dolgok mőgé nézni? Miért hagyjátok, hogy a polgármester mindig rátok hivatkozzon?


 

Ezután a döntésetek után egyértelmű, hogy ti mindannyian kivétel nélkül,  nem a falu érdekeit képviselitek, hanem a polgármester oldalán álltok!

Polgármester úr , Géza!

Tényleg ennyire elfogytak az érveid? Javaslom gondold végig, hogy belemész-e megint valami olyanba, ami teljesen felesleges.
Mielőtt belevágsz ebbe a cirkuszba, én felajánlom, hogy üljünk le és beszéljük végig az általatok kifogásolt dolgokat. Nem gondolom, hogy az eddigi korrekciókon túl továbbira lenne szükség, de ha meg tudtok győzni minket, meg fogjuk tenni a szükséges helyreigazítást.
Mindent egybevetve azonban, ha valóban ez a legfontosabb a falunak most, akkor akár állunk a pereskedés elé is.
Ugye a költségeket összedobjátok  és nem a falu pénzén fogtok nagyfiút játszani?

Üdvözlettel: Kalotay Balázs és a szerkesztőség

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések